Skip to main content

TechniKIS: Kleding Informatie Systeem

TechniKIS, het Kleding Informatie Systeem, bestaat uit een aantal softwaremodules die gekoppeld zijn aan een databaseserver. Deze server is het 'brein' die alle TechniKIS applicaties met een database verbindt en vormen het kloppend hart van het TechniKIS-netwerk. Hieronder omschrijven we de belangrijkste modules.

TechniKIS-Administratie

TechniKIS-Administratie stelt u in staat het gehele logistieke proces te bewaken en de sortering van het wasgoed optimaal te configureren. Daarnaast biedt het u een gedetailleerd inzicht in de productiviteit van uw onderneming. Functionaliteiten binnen deze module omvatten het totale traject dat de kleding aflegt; van de drager tot en met de wasserij. U kunt configuraties toepassen die nodig zijn om uw klanten met behulp van TechniKIS de gewenste service te bieden. De software is speciaal ontwikkeld voor de bewerking en verwerking van persoonsgebonden goed.

TechniKIS-Administratie biedt daarnaast diversen sorteer- en facturatiemogelijkheden. Doorbelasting van kosten en stamgegevens kunnen efficiënt toegepast worden. Er zijn uitgebreide mogelijkheden aanwezig om productie- en kledingoverzichten te genereren. Bewonersinformatie, kledinginformatie, stamgegevens en prijzen kunnen op relatieniveau worden beheert. Kortom, TechniKIS-Administratie bespaart u tijd en geld. Het maakt de processen efficiënter en vergroot de klanttevredenheid. U kunt relevante gegevens met betrekking tot sorteer- en prijsafspraken snel inzichtelijk maken voor uw klanten.

Door het activeren van een extra facturatiemodule wordt het financiële gedeelte binnen TechniKIS voor de administratiemedewerkers beschikbaar gesteld. Hiermee kunnen aan de hand van productiegegevens op elk gewenst niveau de financiële consequenties per relatie inzichtelijk worden gemaakt. Ten behoeve van de financiële afhandeling kan eventueel een exportbestand worden aangemaakt in het formaat van een extern factureringspakket dat bij de desbetreffende relatie wordt gebruikt.

TechniKIS-Relatie

TechniKIS-Relatie is een module die speciaal ontwikkeld is voor de afhandeling en verwerking van persoonsgebonden goed (PGG) bij uw klant. Met barcodes als identificatiemethode zorgt het ervoor dat kledingstukken als uniek wordt herkend. Het heeft de gebruiker in de linnenkamer de mogelijkheid zelf kledingstukken en bewonergegevens in te voeren en te muteren.

Voor het gebruik van TechniKIS-Relatie is geen permanente verbinding met de wasserij nodig. Wanneer de gebruiker de nieuwe gegevens aan de wasserij bekend wil maken kunnen deze via een tijdelijke internetverbinding naar de wasserij worden verzonden. Zo blijven de gegevens van TechniKIS-Relatie synchroon met de wasserij en komt de kleding bij de juiste bewoner.

TechniKIS-Vuilscan

Het vuilscannen van kleding gebeurt bij aankomt in de wasserij. Tijdens het scannen kan er een voorsortering plaatsvinden met betrekking tot bijvoorbeeld het wasproces of het splitsen van batches. Zo weet u altijd welke kleding zich in de wasserij bevindt, wat de status van ieder kledingstuk is en hoe lang het die status heeft.

TechniKIS-Schoonscan

Binnen TechniKIS zorgen onze sorteermachines voor een efficiënte afhandeling en sortering van het persoonsgebonden goed. Hierdoor worden sorteerfouten geminimaliseerd en kunnen de verwerkingsaantallen per uur optimaal worden verhoogd. Door de koppeling tussen de machines aan de Schoonscan-sorteerapplicatie wordt inzichtelijk welke handelingen uitgevoerd dienen te worden. Met verschillende methoden is het mogelijk artikelen voorzien van een uniek label.

Bij het sorteren van artikelen met barcode zijn aantallen gemeten van 250 tot 310 kledingstukken per uur. Met alfanumerieke identificatiecodes zijn dit er 220 tot 230 stuks per uur.